Kuvataidenäyttely Hangon Casinon näyttelytilassa 22.8. - 4.9. 2016

 

Kiitoksia kävijöille, teitä oli paljon! Kiitokset palautteesta ja keskusteluista.

 

 

Titta Vilhunen (s.1966)

 

Muistoista ja muistamisesta

Fragmentti , tunnelma , mielentila, ihmiset, tilallinen kokemus

 

Kuvataiteilija, lavastaja ja erikoismaalari Titta Vilhunen  opiskeli Lahden Taideinstituutissa kuvataiteilijaksi vuosina 1988 - 1992 ja hän valmistui lavastajaksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2006.

Hän on työskennellyt lavastajana, rekvisitöörinä ja erikoispintakäsittelijänä  ammattiteattereissa sekä  tv- ja elokuvatuotannoissa. Vuodesta 2008 Vilhunen on toiminut opettajana Aalto yliopiston elokuva-ja lavastustaiteen laitoksella. Viime vuodet hän on keskittynyt jälleen vahvasti kuvataiteeseen.

 

Kiinnostus materiaalin suhteesta muistoijhin, aikaan ja tilaan. Inhimillisenä työkaluna Vilhunen nostaa ihmisen henkilökohtaisen ja kollektiivisen muistamisen. Materiaalin avulla hän tuo menneisyyden läsnäolevaksi tähän hetkeen. Teoksillaan hän haluaa välittää ja nostattaa katsojassa tunnelmia ja tunnistuspintoja omaan menneisyyteen, todelliseen ja kuviteltuun.

Jori Tapio Kalliola (s. 1968)

 

Muusikko ja kuvataiteilija Jori Tapio Kalliolan töitä on ollut esillä niin kotimaassa kuin ulkomailla vuodesta 1999. Kalliolan veistoksissa ja maalauksissa esiintyy yhteiskunnallisia, poliittisia, uskonnollisia ja elämänkatsomuksellisia kannanottoja. Teoksissa on käytetty kierrätysmateriaaleja, kuten vanhojen purettujen talojen hirsiä, purettuja rautateiden osia, vanhoja lavasteseiniä ja rautakaupan maaleja.